Стало відомо про те, що сотня жителів Запорізької області отруїлися зіпсованою їжею.

Таким чином, повідомляється, що найчастіше запорожці підхоплюють кишкові інфекції з-за м'яса з фруктами і овочами. Про це повідомляє обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

Всього за минулий тиждень, з 20 по 26 червня до лікарів зі скаргами на гострі кишкові болі звернулося близько сотні жителів Запорізької області. П'ята частина з них потрапили до лікарні після отруєння м'ясною продукцією. Стільки ж отруїли з овочами та фруктами.

У Запоріжжі сотня жителів отруїлися за тиждень, фото: скріншот з відео

З-за молочних виробів в лікарняні ліжка злягли 18,2% пацієнтів, а після вживання риби 9%.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

При цьому, варто відзначити, що загальний рівень захворюваності гострими кишковими інфекціями в Запорізькій області протягом останнього тижня був більш, ніж в два рази нижче, ніж середній багаторічний показник захворюваності.

Найчастіше місцеві жителі в Запоріжжі труяться продуктами, які готують вдома. Все через неправильне приготування, а потім ще і зберігання. Тому фахівці рекомендують бути більш пильними, і купувати тільки ті продукти, в яких вони впевнені. Так само, варто прочитати про те, як же правильно їх зберігати, щоб прийом їжі не перетворився на трагедію.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Харкові знімають з продажу курятину з-за небезпечних бактерій.

Також Знай повідомляв, як на ринках перевіряють овочі та фрукти на присутність небезпечних речовин.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині виявили курятину з небезпечними бактеріями.