Запоріжжю і Мелітополю загрожує спалах туберкульозу: тубдиспансери ліквідують, лікарів звільняють, а пацієнтів просто викидають на вулицю.

Про це пише народна депутатка Вікторія Гриб на своєму Телеграм-каналі.

"Друга хвиля варварської медреформи, яку всупереч обіцянкам Зеленського, не тільки не переглядають, а навпаки посилено просувають, запустила процес ліквідації туберкульозних диспансерів по всій країні. (Ще одна вимога МВФ?) Піонерами виявилися Запоріжжя, Львів і Волинь",- написала депутат.

З 30 червня перестав існувати Львівський обласний протитуберкульозний диспансер. Лікарів "викинули" на вулицю. З завтрашнього дня закривається стаціонар Мелітопольського тубдиспансеру.

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

А днями з'явилася інформація про те, що 1 вересня підлягає ліквідації Запорізьке протитуберкульозне відділення регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру.

А ще без роботи залишилися більше сотні працівників протитуберкульозного санаторію «Згорани» на Волині. Це при тому, що оздоровниця була єдиною в регіоні, де лікували дітей з туберкульозом та легеневими захворюваннями.

З 1995 року в Україні – епідемія туберкульозу. У світі щорічно вмирає півтора мільйона чоловік. Але в останні роки українські лікарі буквально створили диво. У минулому році в країні було зареєстровано 25 тисяч нових випадків. Це майже на тисячу менше, ніж роком раніше.

"А що тепер? Туберкульозники з різними формами хвороби будуть викинуті на вулиці – вони будуть їздити на громадському транспорті у звичайні лікарні, ходити до звичайним сімейним лікарям. А це гарантований спалах, який може бути страшніше коронавірусу",- підсумувала Вікторія Гриб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Комаровський розкрив головну загрозу для здоров'я і це не пандемія, у зоні ризику - мільйони

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Дніпрі пацієнти тубдиспансеру стрибають через паркани, щоб вибратися "на свободу" - розгулюють по вулицях і дитячих майданчиках

Також «Знай.ua» писав, що Львів'яни чекають Зеленського, щоб вирішити біду з туберкульозом