В Запорізькій області знову зросли ціни на продукти, сигарети, а також телефонний зв'язок. На скільки цього разу.

Таким чином, повідомляється, що ціни на споживчому ринку області в червні виросли практично на 0,6%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, а також, всього з початку року на 2,3%.

У Запоріжжі сильно зміняться ціни на деяку продукцію, фото: скріншот з відео

За останній місяць понялись в ціні послуги транспорту, тютюнові вироби, плата за зв'язок, продукти харчування, а також освіта.

Про це розповіли в управлінні статистики Запорізької області.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як не дивно, найбільше подорожчали фрукти, на 10 відсотків приблизно. Кисломолочні продукти, м'ясо птиці, сметана, масло, макарони, риба, морепродукти, напої без вмісту алкоголю також стали дорожчими. В середньому, ціна на ці товари зросла від 6 до 11 відсотків.

За місяць на 4% зросли ціни на сигарети, але при цьому знизилася вартість природного газу на 4,6%.

Подорожчання у сфері транспорту на 2,1% було викликане збільшенням вартості транспортних послуг, палива і мастил, а також автомобілів (на 3,1-2,1%).

На 1,3 відсотка зросла ціна абонентної плати за користування мобільним зв'язком.

Дорожче стало навіть освіта, на 0,6 відсотків.

Нагадаємо також, що в Дніпропетровській області ягоди купити в цьому році – недозволена розкіш. У чому причина стрімкого зростання цін на сезонні продукти з'ясували журналісти телеканалу "Павлоградська телерадіокомпанія".

У цьому році ягоди і фрукти в дійсності стали недозволеною розкішшю. Купити сьогодні на ринку ті ж яблука або малину обійдеться в два рази дорожче, ніж в минулому році. Продавці пояснили, що різке подорожчання сезонних фруктів і я рік пов'язано з весняними заморозками.

Нагадаємо, на оптових ринках в Україні з-за стрімкого зростання пропозиції картопля нового врожаю істотно подешевшав.

Як повідомляв портал Знай.иа, повені в західних регіонах України можуть призвести до подорожчання овочів по всій країні.

Також портал Знай.иа писав, в Україні різко злетять ціни на продукти.