В Запорізькій області на базі відпочинку на Азовському морі виявили стафілокок.

Про це повідомляє інформаційний портал subbota.ua

Так, стало відомо, що на базі відпочинку “Дніпровські зорі” в Кирилівці, де на початку липня масово отруїлися відпочиваючі, у тому числі 10 дітей, крім сальмонельозу виявили ще і стафілокок.

На базі відпочинку фахівці провели перевірку і виявили бактеріальне забруднення обладнання та інвентарю. Базу відпочинку “Дніпровські зорі” закрили до тих пір, поки база не виконає всі необхідні санітарні вимоги.

На базі відпочинку в Кирилівці виявили стафілокок


За даним фактом на власника бази відпочинку складено протокол про адміністративне порушення у зв'язку з невиконанням санітарних правил. Протокол зобов'язує виплатити штраф у розмірі від 2000 до 25 000 гривень.

Зараз власник зони відпочинку звернувся в Державну службу України з питань безпеки продуктів та захисту споживачів з метою відновлення роботи курортної зони.

До речі, після тривалого шторму на Азовському морі берегова лінія засмічена тоннами морських рослин. Їх намело на берег, де вони миттєво почали сохнути і розкладатися. Водорості як ніби «вишикувалися» в перешкоду, яка не дає можливості підійти до води.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Розчищенням території пляжу з самого ранку оперативно зайнялися комунальні служби, щоб врятувати місце відпочинку сотень людей. Всю роботу виконували вручну, без використання спеціальної техніки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Двох рибалок у відкритому морі врятував саморобний холодильник Їм довелося чекати рятувальників в холодильнику з пінопласту довжиною півтора метра і шириною в метр. Мексиканські військові витягли двох рибалок недалеко від берега міста Альтата в штаті Сіналоа.

Як повідомляв портал Знай.uа Відчули силу моря – відпочиваючі в Кирилівці використовували медузу замість мочалки У мережі з'явилося кумедне відео з кирилівського пляжу

Також Знай.uа писав, що З Чорного моря вилізли гігантські медузи розміром з людську голову – жалять нещадно Загрозу відпочиваючим може представляти медуза-корнерот