Стало відомо про те, що на запорізькому курорті, в Бердянську, знову спалах коронавіруса. Влада збирається посилити контроль за дотриманням карантину.

Таким чином, повідомляється, що в санаторії «Арктика», який розташований в центрі Бердянської коси, коронавірус знайшли у ще шістьох відпочивальників. Про це сообщил головний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов на засіданні регіональної комісії з ТЕБ та НС.

В Бердянську в санаторії спалах коронавіруса, фото: скріншот з відео

Саме тому, після цієї події, було прийнято посилити протиепідемічні заходи в Бердянську, і злегка посилити контроль за їх дотриманням. Все це після різкого стрибка кількості хворих коронавирусной інфекцією.

З 11 по 15 липня в місті захворіло дев'ять медиків, і плюс до цього, у шести відпочиваючих в санаторії «Арктика» також підтвердилося дане захворювання.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Всіх пацієнтів і співробітників санаторію вже почали перевіряти на наявність хвороби методом ПЛР. Після того, як прийдуть результати тестів, стане відомо, чи варто закривати санаторій на чотирнадцятиденний карантин.

Меру міста Бердянськ було доручено розробити додаткові заходи обмеження, і разом з співробітниками правоохоронних органів посилити контроль за їх виконанням.

А саме, комісія вирішила посилити дезінфекцію у громадському транспорті та місцях масового скупчення людей; посилити інфекційний контроль в установи охорони здоров'я; проводити перевірку на наявність хвороби у медичних працівників там, де були виявлені випадки захворювання.

Поліція і Госпробпотребслужба продовжить перевірку дотримання карантинних заходів в магазинах, закладах громадського харчування та на ринках.

За даними лабораторного центру на сьогоднішній ранок у Бердянську коронавірусом хворіє 31 людина, з них 11 хворих госпіталізовані.

В Україні з початку епідемії коронавирусной інфекції підтвердили вже 60 955 випадків зараження. За добу зафіксували 829 нових випадків. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Відомо, що всього в Україні з початку епідемії одужали вже 33 172 пацієнтів. За останню добу видужала 973 чоловік, 16 чоловік померли.

Нагадаємо, Україна відновила червоний список країн, куди ще можна поїхати у відпустку.

Як повідомляв Знай. ua, Кабмін під час пандемії віддав півмільярда гривень українському спорту.

Також Знай. ua писав, що Ляшко розповів, коли українцям чекати вакцину від коронавіруса.