Стало відомо про те, що ситуація на проспекті Соборному 234, з кожним днем все гірше і гірше. Будинок продовжує розвалюватися на частини.

Таким чином, повідомляється, що жителі будинку звинувачують "Місто для людей" в підробці їх підписів, а мерія пропонує розселяти мешканців у хостели. Проте, одне ясно точно – з цим терміново треба щось вирішувати, так як мешканці можуть залишитися ні з чим, і після цього вони нічого не зможуть довести.

Пресслужба компаніі "Місто для людей" дали офіційний коментар щодо звинувачень у підробці підписів:

"Керуюча компанія “Місто для людей” отримала технічну документацію на будинок №234 по проспекту Соборному і розпочала управління 24 липня. Попри те, що отримати документи мали ще 1 липня. В той же день пройшла спеціальна комісія у складі представників Департаменту ЖКГ, мерії, науково-дослідницького інституту будівельних конструкцій, всіх профільних служб міста, керуючих компаній. Наші фахівці одразу пристали до виконання рекомендацій за висновками комісії - встановлені підпори в квартирах та в під’їзді, тимчасово перекрита покрівля для перешкоджання потрапляння атмосферних опадів в будинок, проведені роботи по демонтажу штукатурки, що могла загрожувати мешканцям в будинку та перехожим на вулиці, встановлені маяки, які регулярно контролюють фахівці аварійної бригади".

У Запоріжжі триває війна за будинок в центрі міста, фото: Новини Запоріжжя

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Перші загальні збори щодо переходу будинку до “Міста для людей” відбулися в листопаді 2019 року. Думки співвласників розділились. Від деяких мешканців нещодавно звучали заяви, що вони не хочуть бути в управлінні нашої керуючої компанії. Можливо, дехто з мешканців змінив думку за цей довгий час, поки йшов процес переходу від попереднього управителя. Тому, для уникнення будь-яких маніпуляцій і провокацій, ввечері 28 липня на будинку №234 по проспекту Соборному пройшли загальні збори мешканців. На зборах керуюча компанія “Місто для людей”, яка лише нещодавно взяла в управління цей будинок, поставила запитання мешканцям, чи хочуть вони продовжувати обслуговування в керуючій компанії, або ж хочуть розірвати договір на управління".

"Мешканцям був запропонований план ремонтно-відновлювальних робіт, які керуюча компанія мала би виконати в разі, якщо мешканці ухвалюють рішення залишитись в управлінні “Місто для людей”. Але співвласники будинку не згодились на запропонований план. Рішенням загальних зборів мешканці вирішили піти з управління “Місто для людей” та повернутись в управління керуючої компанії “Запоріжремсервіс”. З першого серпня будинок буде обслуговуватись попереднім управителем. Такі питання вирішують мешканці більшістю голосів співвласників квартир будинку, це їхнє законне право - змінювати управителя".

"Попри це, поки наші фахівці доведуть до кінця вже розпочаті ремонти каналізаційних випусків, фахівці аварійної бригади продовжать двічі на добу фіксувати зміни за маяками, що були встановлені в критичних точках, до передачі будинку новому управителю, а також співпрацювати з усіма профільними службами та слідувати рекомендаціям спеціальної комісії".

"Для нашої компанії важливо зберегти архітектурну пам’ятку, тому ми робимо та будемо робити все, що від нас залежить на даному етапі" - з повагою, прес-секретарка керуючої компанії «Місто для людей» у Запоріжжі Валерія Ситник

Нагадаємо, що в Івано-Франківську з даху багатоповерхового будинку пізно ввечері рятувальники знімали 10-річної дитини.

Як повідомляв портал Знай.иа, улюблений курорт українців засипало градом по щиколотку.

Також Знай.иа писав, що на Прикарпатті знову пройдуть дощі.