Володимир Зеленський зажадав перевірити законність продажу китайцям Запорізького заводу "Мотор Січ". Про це розповіли в заяві Антимонопольного комітету України.

Повідомляється, що 6 серпня Володимир Зеленський зажадав від Дениса Шмігаля провести системну оцінку впливу продажу корпоративних прав у статутному капіталі компанії "Мотор Січ" на економічну безпеку України.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з даними АМКУ, на сьогоднішній день на розгляді знаходиться 4 справи з приводу придбання контролю над ПАТ "Мотор Січ". Також розглядається вплив даних транзакцій на конкуренцію на задіяних ринках — в даному випадку це ринок двигунів для літаків і вертольотів, а також їх технічне обслуговування і ремонт.

"АМКУ в межах повноважень буде проведена оцінка реалізації стратегічного підприємства "Мотор Січ" на відповідність конкурентному законодавству" - підкреслили в комітеті.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також представники Комітету додали, що якщо в ході перевірки будуть виявлені порушення, то вони приймуть міри відповідно до чинного законодавства.

завод Мотор Січ, кадр з відео: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет повинен не допустити введення мит на імпорт дизельного палива в інтересах групи "Приват", що призведе до посилення її монополії і зростання цін на АЗС.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Нацкомісія з транспорту зробить тарифи адекватними.

Також, "Знай.uа" писав, що група депутатів звернулися до Державного бюро розслідувань з проханням почати розслідування щодо посадових осіб НКРЕКП і "Центренерго".