Стало відомо про те, як у Білорусі продовжують знущатися над затриманими.

Таким чином, повідомляється, що в акціях протесту, які пройшли в Білорусі після президентських виборів, постраждали вже тисячі людей

ОМОН бив людей, принижував, їх морили голодом. І ось, кілька історій від людей, які пройшли все це на власній шкурі.

Двадцятирічна Аліна Береснєва говорить про те, що в ніч з 9 на 10 серпня вона з друзями поверталася додому з центру міста. Нікого не чіпаючи вони потрапили під роздачу ОМОН. У ніяких мітингах долі вони не брали, але, все ж їх повалили на землю і почали упаковувати в автобус. Ніхто ні з ким не церемонився.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

Біля ізолятора стояв чоловік на вході, який кричав матом на затриманих, і підганяв їх.

13 дівчаток, посадили в камеру на чотирьох. Вони запитували співробітника, чи можна нам зробити дзвінок, чи можна покликати адвоката, на що їм відповідали, що вони не в американському фільмі.

Через добу їх все ще тримали в маленькій камері, голодними. Раптом, їм принесли протокол, який потрібно підписати. Намагаючись з ним ознайомитися, на Аліну почали кричати ще сильніше і тиснути морально. Вона зі сльозами на очах підписалася під невідомо чим.

Минула ще доба. Було все ще нестерпно там перебувати. З вікна було видно як знущаються над хлопцями, а з іншого як під СІЗО стоять батьки, які прийшли за своїми дітьми.

Також про свою історію повідав 24-річний Олег. Він працює далекобійників, і до політики не відноситься абсолютно ніяк. Близько тижня тому приїхав з чергового рейсу з Сибіру. У мережі побачив те, що зараз приохотить в країні, і що виходять всі, від дітей до бабусь. І ось, Олег вирішив, що нічого йому вдома сидіти.

Затримали його в ніч з 10 на 11 серпня. Був хлопок, і він побачив, що на землі лежить хлопець, у якого практично відірвана нога.

На місце відразу ж прибула швидка, яка попросила хлопців допомогти. Поруч стояв ОМОН.

"Вони нас не забирали, передавали іншим нас не чіпати. А потім підбігли зі спини, поклали швиденько, вдарили по ногах. Завели руки за голову, били ногами. Лікар намагався пояснити, кричав: "що ви творите, ми тут не впораємося, люди допомагають!"- розповідає Олег.

Потім їх відвезли в камери. Але, перед цим, підвели до паркану і почали. Б'ючи. Посміхалися, говорили: "хотіли змін? Будуть Вам зміни!"

У камері - 120 осіб, за добу дали тільки воду і одну буханку хліба на всіх.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше