Стало відомо про те, що в Херсонській області фермери хочуть запатентувати місцеві кавуни. Вони вважають, що їх ягоди особливі.

Таким чином, повідомляється, ч о за допомогою Європейського Союзу, виробники намагаються захистити свій товар.

Круглий, смугастий і солодкий: так говорять про свої плоди фермери з Херсона вони відзначають, що завдяки унікальній грунті, ягода виходить найсмачнішою, саме тому вони і вирішили її запатентувати.

Про це повідомляється в спеціальному сюжеті ТСН.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Світлана Іванівна-єдина жінка на чолі кавунового бізнесу в Херсонській області, проміняла банк на баштанні. Цією справою вона займається вже більше 20 років. "Все почалося з трактора, який своїм ходом приїхав з Білорусі 23 роки тому", - згадує Світлана.

Тепер у неї чотири сотні гектарів. Хімію вони не використовують, так як потрібно в цій справі мати совість. Їх же люди їдять.

Саме через низьку кількість нітратів херсонські фермери хочуть і боротися за їх унікальність.

Для того, щоб запатентувати кавун, місцеві фермери вирішили навіть об'єднатися, і створити асоціацію. Тепер все це має затвердити Європейський союз.

Щоб туристи їхали в Херсон за кавунами, як у Францію за шампанським і Рокфором - тут згадали про ще один унікальний продукт - Бекмес або кавуновий мед, який ще сто років тому на Херсонщині варили в кожному дворі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українські фермери розповіли, що в цьому році урожай гречки буде нижче запланованого. Через це її ціна може значно зрости.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Україні подешевшали свині: експерти озвучили прогноз на вересень.

Також портал Знай.иа писав, як відрізняється вартість на найголовніше в Україні та за кордоном.