Абсолютна монополія "кланів впливу" розв'язала руки депутатам Запоріжжя з партії "Укроп", які перед черговими виборами намагаються увійти до довіру меру міста Володимиру Буряку. Про це йдеться в програмі "Особливий погляд", "5-го каналу", передає УНН.

"Вся діяльність запорізької влади - це безперервний скандал. Знищуються інфраструктурні об'єкти, руйнуються будівлі, місто поділене між каланами", - зазначив в програмі активіст Максим Дрозденко.

Журналісти наголошують - абсолютна монополія запорізьких "кланів впливу" розв'язала руки депутатам Запоріжжя. Їм протистояти мала б опозиція - але не склалося.

Богдан Василенко, запорізький журналіст розповів, що депутати "Укропу" влаштовують на засіданнях міськради шоу, а ось ефективності і якості в їх роботі, на жаль, не помічено.

У програмі названі ключові "укропівці", задіяні у фактичному грабежі Запоріжжя. Журналісти програми розповіли, що Ярослав Гришин очолює фракцію "Укроп" в Запорізькій облраді, є власником юрфірми "Ярослав Гришин і партнери", а економіст Михайло Прасол, давній приятель Гришина, керує фракцією в міській раді.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У програмі зазначено, що зі старту "укропівці" залізли в кишеню міської громади. "Запорізькі укропівці пропонують збільшити депутатський фонд в 4 рази ... Це кошти бюджету, що депутати витрачають на свою рекламу. Оскільки ремонти шкіл, багатоповерхівок і дитсадків, які виконуються за рахунок фонду, сприймаються багатьма жителями, як "добрі справи", зроблені особисто обранцем. Це часто грає вирішальну роль на виборах", - цитують журналісти видання "Люстратор", відзначаючи, що збільшення фонду - ініціатива Прасола.

У програмі також йдеться про причетність партії "Укроп" до розтрати місцевого бюджету Запоріжжя. Зокрема, мова йде про те, що Гришин і Прасол видають матеріальну допомогу "мертвим душам", які поняття про це не мали. Тобто, фактично виділялася якась "матеріальна допомога", нібито жителям міста, ось тільки самі мешканці про це й гадки не мали, що підтвердило журналістське розслідування. На відміну від простих обивателів, співробітники "Гришин і партнери", а також їх родичі, про допомогу знали і своєчасно отримували.

Скриншот

Такий спосіб можна назвати вкрай зручним вимиванням грошей з депутатського фонду, який знаходиться у відомстві самого депутата, який нікому не підзвітний у витратах, відзначають експерти.

Але і це ще не все - кажуть журналісти. Через будинок дитини "Сонечко" "укропівці" примудрилися відмивати бюджетні кошти до власної кишені. Саме там аудиторська перевірка виявила факти розтрати посадовими особами. З листування з юристом підприємства, Анною Єремєєвою, яка за сумісництвом є співробітником "Гришин і партнери", стало відомо про створених нею і затверджених директором Оленою Лебедєвою, наказах, за якими група співробітників отримувала надбавки і підвищення коефіцієнтів оплати праці.

Однак, мінімальний підрахунок навантаження дозволив встановити - для того, щоб отримувати такого роду надбавки і встигати виконувати всі покладені на них зобов'язання, група співробітників повинна була працювати не покладаючи рук, як мінімум 72 години на добу.

"Облрада ініціювала перевірку ... У комунальній установі гроші йшли не туди. Навіть була знайдена штатна одиниця "ландшафтний дизайнер" ... З'явився пан Гришин, як депутат облради. Були мітинги. Але контракт з директором не скасували, навіть продовжили. Але Гришин і партнери тепер є офіційним спонсором дитячого будинку", - розповів в програмі "5 каналу" голова обласної організації "Демократична Сокира" Олександр Лебідь.

Як раніше повідомлялося, на виборах мера в місті Запоріжжя ключовим опонентом чинного глави Буряка політологи називають представника партії "Слуга народу" Євгена Шевченка.