У Запорізькому ботанічному саду вже у всю цвітуть головні королеви осені - хризантеми. Оскільки в цьому році бал хризантем довелося скасувати, керівництво саду порадувало відвідувачів дивовижною історією про ці квіти. Відповідний пост з'явився на його сторінці в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Хризантема є одним з головних квіток осені – з кінцем літа ця рослина розпускається і зачаровує своїм запахом і красою всякого проходить. Хризантема довго цвіте, тому сірість осені настане ще не скоро.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Вперше хризантеми з'явилися в Китаї ще 2500 років тому. Буддійські ченці були настільки захоплені красою квітки, що відвезли їх японському імператору. Тут вони швидко знайшли своє покликання серед місцевих жителів, а особливо хризантеми сподобалися королівським сім'ям. Деякі імператори навіть замовляли трони, повністю усіяні цими квітами.

На даний момент хризантема як і раніше є символом Японії і там щорічно влаштовують фестиваль на її честь.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Києві комунальники знайшли альтернативу квітам, що приїлися – в паркових клумбах почали висаджувати капусту.

Як повідомляв портал Знай.иа, житель Тернопільщини Василь Романчак виростив на своєму городі не картоплю чи помідори, а прекрасні та яскраві квіти – кали.

Також Знай.иа писав, які Домашні рослини потрібні для щастя знаків Зодіаку.