Стало відомо про те, що житель міста Запоріжжя помер після того, як звернувся з Африки.

Таким чином, повідомляється, що молодий чоловік під час подорожі підхопив малярію, і не зміг своєчасно звернутися за медичною допомогою.

Чоловікові було 33 роки, і підхопив дане захворювання він в Африці.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео

Як повідомили в Запорізькому лабораторному центрі МОЗ, навіть відчувши нездужання чоловік пізно звернувся за медичною допомогою. Тим більше що перші ознаки малярії дуже схожі з застудою. У хворого підвищується температура, з'являються головний біль і озноб.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Хвороба почала стрімко розвиватися, і лікарі вже нічим не змогли допомогти чоловікові.

Як відомо, малярію переносять комарі, які живуть в тропічних, жарких країнах. Саме тому варто бути більш пильним.

Якщо ви повернулися з поїздки і відчули себе не дуже добре - без сумнівів звертайтеся до лікаря.

Це вже четверта смерть від малярії в Україні за останні 9 років.

Нагадавши, Знай писав, що на Київщині зафіксували спалах африканської чуми у свиней. Лабораторно підтверджено випадок загибелі свиней від африканської чуми. Цей випадок зафіксували у господарстві агрофірми "Глушки" у Білоцерківському районі Київщини.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині крім епідемії коронавірусу додалася і африканська чума свиней. В одному з господарств області виявили двох тварин, які заразилися АЧС. Осередок виявили в селі Раславка.

Нещодавно Знай передавав, що у Львові з'явилися хворі на малярію. Відомо, що людина, яка захворіла малярією, повернулася з Африки.