Стало відомо про те, що в Запоріжжі через тепло в жовтні зацвіла червонокнижна квітка. Що відбувається.

Таким чином, повідомляється, що в місті Запоріжжя розпустився простріл розкритий (сон-трава). Все через те, що ця рослина часом помиляється через осіннього тепла, і починає цвісти повторно.

Ця рослина, до слова, занесено до Червоної книги.

Квітка з Червоної книги, фото: соціальні мережі
Квітка з Червоної книги, фото: соціальні мережі

При цьому всьому, ботаніки говорять про те, що в цьому немає нічого незвичайного, якщо на дворі стоїть тепла погода.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Рослини переплутали час, розкрилися бруньки. Для цього конкретного квітки така помилка, можливо, і позначиться негативно на наступний рік – воно витратить пластичні речовини, запасені для весняного цвітіння, і не розпуститься.

Сон-трава занесений до Червоної книги у великій кількості країн, включаючи Україну, Білорусь, Латвію.

Існує навіть повірці про те, що якщо покласти під подушку ці квіти, то спати ви будете дуже міцно, а ось сни будуть віщими.

Робити цього не варто, так як простріл вважається досить отруйним квіткою, і може викликати роздратування на шкірі.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Харкові зацвіли каштани у вересні. Городяни зняли цю аномалію на камери і показали в соцмережах. За деякими даними до аномалії призвело занадто спекотне літо і рано опале листя з дерев.

Також Знай повідомляв, що в ботанічному саду Запоріжжя зацвів бузок. Цвіте і пахне місцевим на радість. зараз в саду знаходиться відразу три сорти рослини. Йдеться про осінній бузку, яка починає цвісти в липні-серпні. Також, частково це відбувається і у вересні.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні перед Новим 2020 роком почали цвісти ромашки. Квіти розпустили бутони і почали цвісти на Закарпатті. Таку аномальну поведінку природи було помічено в селах Іршавщини, там розцвіли ромашки та віоли.