Стало відомо про те, що в Запоріжжі почали досліджувати затонуле кладовище. Що про це відомо.

Таким чином, повідомляється, що підводні дослідження менонітської колонії Айнлаге, яка була розташована на території сучасного Запоріжжя тривають.

Місцевий інструктор з дайвінгу, Юрій Батаєв публікує відео, які зняті при кожному зануренні.

Колонія Айнлаге була заснована ще в 18 столітті. Географічно вона була розташована на сучасній правобережній частині міста Дніпро у веслуванні Дніпрогес.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Саме після його зведення-поселення пішло під воду. Підводне дослідження менонітської колонії дайверами почалося в 2015 році після тривалого збору та обробки даних. Якщо точніше, увагу дослідники приділили менонітському кладовищу.

У фахівців були лише припущення, де розташовувалося кладовище, і після цього дайвери почали занурення. Трохи пізніше було встановлено його місце на карті. Приблизно за площею воно практично 200 на 100 метрів.

Крім історичної цінності такі занурення мають просвітницький характер. А підводні артефакти в майбутньому можуть стати практичними посібниками для нового покоління підводних археологів.

Нагадаємо, раніше Ольга Сумська відвідала в Яремче унікальний музей сакрального мистецтва: "Роксолана прийшла до мене..."

Як повідомляє портал «Знай.иа» Привіт з совка: у Львові несподівано" воскрес " Ленін, кадри скандалу

Також «Знай.иа " писав, що Історія з Куїнджі навчила: у Москві придумали, як захищати музейні експонати