Стало відомо про те, що влада Запоріжжя готується відразу до кількох сценаріїв поширення коронавірусу.

Таким чином, повідомляється, що рішенням регіональної комісії з питань техногенного-екологічної безпеки, а також надзвичайних ситуацій, а всій території Запорізької області був введений «помаранчевий» рівень. Сталося це ще 26 жовтня.

Станом на сьогоднішній день, у Запорізькій області на 21 території з 25 зафіксовано перевищення базового рівня захворюваності. Найкритичніший показник у самому Запоріжжі.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

З минулого понеділка в місті і по області заборонено проводити якісь масові заходи, в яких братимуть участь більше двадцяти осіб.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Закладам розміщення також заборонили роботу, крім готелів. У нічний час тепер не погуляєш в нічних клубах, або ж ресторанах.

Є кілька сценаріїв розвитку коронавірус.

Перший сценарій ми можемо бачити вже сьогодні. Це близько 8 тисяч випадків на добу. Можливостей медицини достатньо, щоб контролювати ситуацію.

Другий сценарій почне діяти тоді, коли фіксуватимуть по 10 тисяч заражених. Тоді доведеться розгорнути весь постільний фонд.

Третій сценарій погіршення епідситуації, коли кількість хворих в країні за добу перевищить 15 000 тисяч, передбачатиме розгортання мобільних госпіталів, і це будуть не Медичні локації.

Останній сценарій, коли буде фіксуватися більше 20 000 тисяч хворих кожну добу, буде вводитися медичне сортування: кому надавати допомогу в першу чергу, хто може потрапити на ліжка з киснем.

Раніше портал Знай.ІА писав про те, що Львівський лікар розкрив страшний секрет коронавірусу-схожий на ВІЛ, не тільки легені.

Також портал Знай.ІА писав, що Комаровський пояснив причини помилкових ПЛР-тестів і КТ при ковіде: "не показати просто"

Також портал Знай.ІА писав, що у Києві медики дивом врятували дворічного малюка: "Мама не дозволила в лікарню"