Стало відомо про те, що легендарна Таврія з двигуном з Мелітополя відзначила вік Христа.

Таким чином, повідомляється, що 18 листопада, 1987, з конвеєра зійшли перші автомобілі моделі ЗАЗ-1102.

Зібрані вони були в експериментальному цеху. Обороти почали нарощувати, і вже через рік, до кінця 1988 було випущено практично чотири тисячі автомобілів «Таврія».

Таврія з Мелітопольським двигуном, фото: соціальна мережа ФБ
Таврія з Мелітопольським двигуном, фото: соціальна мережа ФБ
Таврія з Мелітопольським двигуном

Оснащені вони були 1,1 літровим двигуном МеМЗ-245. У нього потужність 51 к. с.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Після цього, були також виготовлені п'ятиденні універсали, а також дрібна Комерційна техніка.

Останній автомобіль даної моделі був випущений в 2007 році, і станом на сьогоднішній день автомобіль знаходиться в розряді раритетних.

На жаль зараз, колись один з містоутворюючих заводів-Мелітопольський моторний, двигуни вже не виробляє і сьогодні фактично не працює.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що сервіс Google Maps почав відображати пожежі на своїх картах. Повідомляється, що вони відображаються в реальному часі, що в теорії може врятувати мільйони життів.

Як повідомляв Знай, компанія Microsoft прощається з браузером Internet Explorer, яким користувалися мільйони людей по всьому світу протягом десятиліття. Втім, компанія не бачить сенсу його підтримувати, так як на ринку тепер є браузер Edge,

Також Знай повідомляв, учений створили новий пластик, який має характеристики звичайного пластику, але в кілька разів швидше розкладається, а після переробки не втрачає свої властивості. В теорії, це дозволить зменшити кількість викидається сміття.