Під Запоріжжям місцеві жителі встановили Ісуса на місце Леніна. Про це розповіли у виданні "Про Бердянск".

Повідомляється, що жителі Осипенківської ОТГ зібрали кошти на встановлення пям'ятника Христу на постаменті, який залишився після знесення Леніна.

Читайте Знай в Google News!

Раніше в центрі села стояв пам'ятник Леніну, проте в 2014 році його знесли і з тих пір залишився лише постамент.

Небайдужі мешканці Осипенка не могли дивитися, як постамент перетворюється на руїну і вирішили замінити Леніна іншим пам'ятником. Після обговорення було вирішено встановити скульптуру Христа Спасителя, яка крім прикраси території є символом духовності та історичним нагадуванням про походження назви села (Новоспасівка — стара назва).

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Спільними зусиллями люди змогли зібрати 25 000 гривень на встановлення пам'ятника. Однак на цьому роботи не закінчаться. Поруч планують розмістити меморіальну дошку, а територію вокург постаменту обкласти плиткою.

"Висловлюю найщиріші слова невимовної вдячності дорогим жертводавцям, які відгукнулися на мій заклик і склали свої щедрі пожертви на скульптуру Христа Спасителя з меморіальною плитою з граніту і оновленою територією навколо. Цей факт ще раз підкреслює, що скульптура з меморіальною плитою є нашим спільним досягненням у відродженні та розвитку духовності та нашої культурної спадщини" – подякував небайдужим односельцям у своєму пості у фейсбук настоятель парафії – протоієрей Василь Турчак.

Установка пам'ятника Христу, фото: про Бердянськ
Установка пам'ятника Христу, фото: про Бердянськ
встановлення пам'ятника Христу, фото: Про Бердянск

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Тернополі з'явився обіцяний "Пам'ятник вчителю", городяни обімліли

Як повідомляв портал "Знай.uа", під'їзд старого будинку в Дніпрі приховував дивовижний скарб

Також, "Знай.uа" писав, що мер Франківська Марцінків "наколядував на Бандеру"