Напевно ви вже чули про кетогенної дієті? Ні?

Все просто — це низьковуглеводна дієта з високим вмістом жирів і помірним вмістом білків. А люди, які дотримуються такого раціону, знаходяться в "кетозі", що розвивається в результаті нестачі вуглеводів в організмі, пише Hearth.

Дієта складається здебільшого з жирних м'ясних і молочних продуктів (молоко, виключення). На цукор, хліб, макаронні вироби, крупи, знежирені продукти і навіть сухофрукти накладено заборону. Фрукти і овочі з високим вмістом вуглеводів теж не вітаються.

Однак у кожному правилі є винятки. І ось список фруктів, ягід та інших продуктів, які можна їсти на кетодiєтi:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Авокадо

Технічно, авокадо — не фрукт. Та й ладно. Зате король кетогенної дієти. В його складі містяться здорові мононенасичені жири, вітаміни, мінерали та клечатка, але вуглеводів в ньому дуже мало.

Експерти стверджують, що в середньому авокадо налічується чи 2 грами чистих вуглеводів.

Ожина

Тепер про неприємне. Брак харчових волокон призводить до діареї і запорів. Але без паніки. В одній чашці ожині міститься близько восьми грамів волокон, що становить приблизно третину рекомендованого денного значення.

Чорниця

Є така теорія: чим слачше ягода — тим більше в ній вуглеводів.

В одній порції чорниці міститься близько 17 грамів чистих вуглеводів, що набагато вище, ніж у інших ягід у списку, тому задовольняйтеся полпорцией.

Кокос

Залишаємо за вами право вирішувати, що є кокос — горіх або фрукт. Перейдемо до справи.

В одній чашці кокоса міститься 13 грамів здорового жиру і 2,5 грамів чистих вуглеводів.

Підійде як свіжий кокос, так і консервований. В останньому випадку переконайтеся, що в складі немає цукру.

Лимон

Навряд чи ви захочете снідати скибочками лемона. Однак їх сік, доданого у воду, один із способів прийому. До того ж у ньому багато вітаміну С і кальцію.

Лайм

У цих цитрусових багато спільного з лимонами. Навіть генетика. Тому цей фрукт — бажаний гість на кето-вечірці.

Оливки

Здорові жири в складі оливок дозволили з'явитися на світ одного з найбільш здорових видів рослинних олій. Містять близько 10 грамів жирів в одній порції, а ще багаті на антиоксиданти.

Малина

В ¼ чашки малини міститься близько 1,5 грам чистих вуглеводів. Безсумнівно, це близько 10% від щоденної дозволеної норми вуглеводів. Зате в подарунок отримаєте солідну кількість вітамінів С і К.

Полуниця

Ягода містить близько 8 чистих грамів вуглеводів в повній чашці. Найголовніше, що полуниця досить-таки універсальна (хоча і дорога поза сезону, так). Її можна додати в грецький йогурт, салат, посипати кетодесерти.

Нагадаємо про Топ-10 найкорисніших продуктів на сніданок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", топ-7 продуктів для відмінного сексу.

Також "Знай.uа" писав все про антиестрогенної дієті для чоловіків.