Страшна трагедія сталася з 28-річною Анжу Кушваха з Мхадья-Прадеш (Індія). Як з'ясували лікарі-гінекологи, у Анжу і її чоловіка не виходило завагітніти природним шляхом, так що їм довелося скористатися послугою ЕКО. Але все вийшло не так, як вони розраховували.

Щоб гарантувати наступ вагітності, лікарі пересадили жінці кілька ембріонів. Вона дізналася, що вагітна, але на обстеження не приходила, тому не знала, скільки дітей виношує. Таке рішення стало для жінки фатальним.

Якщо б вона частіше показувалася фахівцям, то їм, швидше за все, вдалося б врятувати як мінімум трьох немовлят, своєчасно видаляючи "зайві" ембріони.

Спочатку вагітність Анжу проходила нормально, але на 12-му тижні їй різко стало дуже погано — у неї почався викидень. Найближча лікарня знаходилася від майбутньої матері за 123 км. Тому швидко отримати кваліфіковану медичну допомогу у неї не вийшло б у будь-якому випадку.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещасна жінка почала народжувати ще по дорозі в лікарню. Дев'ять дітей народилися в машині, і жоден з них не вижив. Останнього дитини Анжу народжувала вже на під'їзді до лікарні, проте, і його врятувати не вдалося. Адже термін був дуже маленьким. Незабаром її доставили в лікарню, але жінка була в критичному стані.

Доктор Патакі, лікар госпіталю, в який приїхала вагітна жінка, каже:

"У вагітної почалося мимовільне патологічне переривання вагітності, внаслідок чого на півдорозі до лікарні вона народила 9 мертвих немовлят. Команда фахівців, що складається з акушерів і анестезіологів, доставила її в операційну, щоб врятувати 10-ту дитину, але 12-тижневий плід народився мертвим", - розповів він журналістам.

За словами доктора, який обстежив Анжу, при багатоплідній вагітності жінки потребують медичної допомоги – у такому разі з'являється шанс на порятунок.

Старший гінеколог лікарні, доктор Сумитра Ядав впевнений, що у такий вагітності не було шансів закінчитися успішно.

"Так, вона, можливо, і змогла б виносити десь трьох малюків, але тільки якщо б вчасно звернулася в лікарню і ми втрутилися".

10 дітей за раз – це абсолютний рекорд для Індії, але лише друге місце для світу. У 1971 році італійка народила 15 дітей, жоден з малюків не вижив.

Нагадаємо, любляча мати врятувала паралізовану дочку за допомогою музики. Ця історія вселяє надію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Холлі Уорланд з Австралії щодня поповнює свій Instagram-аккаунт новим фото. Дівчині не хочеться популярності, таким чином вона намагається відстояти своє право на евтаназію, продемонструвавши те, як вона повільно вмирає.

Також "Знай.uа" писав, прагнучи позбавити доньку від глузувань однолітків, мати-одиначка зробила неймовірне.