Відомо, що всі горіхи, які ми вживаємо в їжу, дуже корисні для нашого організму. Однак у фісташках міститься велика кількість вітамінів групи В і Е, міді, фосфору, марганцю, селену і калію. Про це повідомляє Clutch.

Дізнайся більше про корисні властивості фісташок.

Профілактика діабету

Фісташки можуть значно знизити ризик розвитку цукрового діабету. Лише дві порції фісташок в день покриють ту необхідну кількість фосфору, якої буде достатньо для перетворення білків на амінокислоти, а також для збільшення толерантності до глюкози.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Для стрункої фігури

Хоч в горіхах і містяться жири — але всі вони "хороші", тому їх щоденне вживання принесе лише користь.

Для стрункої фігури і гарного зору: корисні властивості фісташок

Єдине, добова доза не повинна перевищувати 30 грамів, що виглядає як невелика жменя, що вміститься в долоньці, так як в 100 грамах фісташок міститься 557 калорій. Найбільше в фісташках цінується значну кількість клітковини і білка, який сприяє процесу схуднення.

Для хорошого зору

Ні одні горішки не покращують зір так, як це роблять фісташки. Вся справа в лютеїні і зеаксантінхі, які містяться у цих горіхах і є антиоксидантами, запобігаючи запалення тканини очей.

Для здоров'я серця

Якщо включити фісташки в свій щоденний раціон, то можна не тільки знизити рівень холестерину і тригліцеридів у крові, але і зменшити запальні процеси в артеріях та судинах.

Для міцних нервів

Крім усього іншого, фісташки можуть стати непоганим заспокійливим, адже в них містяться речовини, що виробляють мієлін — спеціальну оболонку, яка, ізолюючи, захищає нервові закінчення від зайвих навантажень.

Мієлін передає нервові імпульси в головний мозок, а вітамін В6 сприяє правильному взаємодії адреналіну, серотоніну та гамма-аміномасляної кислоти, які регулюють передачу повідомлень через нервову систему.

Нагадаємо, голодування збільшує тривалість життя, уповільнює процес старіння і покращує здоров'я. До такого висновку прийшли вчені з Гарварду після вивчення того, як утримання від їжі впливає на активність мітохондріальних мереж всередині наших клітин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", більшість експертів вважають брюссельську капусту відмінним джерелом корисних поживних речовин. У 80 грамах овоча (приблизно п'ять паростків) міститься більше вітаміну С, ніж в апельсині, все необхідне для загоєння ран і багато-багато клітковини.

Також "Знай.uа" писав, регулярне вживання червоного м'яса збільшує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань в 10 разів.