Американські вчені з Університету штату Пенсільванії з'ясували, що у складі популярних білих грибів містяться речовини, які уповільнюють процес старіння. Про це стало відомо завдяки дослідженням.

Фахівці з'ясували, що білі гриби є джерелом антиоксидантного амінокислоти эрготионеина, яку організм людини не може самостійно синтезувати і отримує тільки з раціону.

Дослідники встановили, що гриби містять принаймні в 10 разів більше эрготионеина, ніж які-небудь продукти. Крім цього, в білих грибах міститься глутатіон - одне з найпотужніших антиоксидантних сполук. Антиоксидантні речовини, якими багаті гриби, мають властивість контролювати рівень активних форм кисню, включаючи вільні радикали в клітинах.

Антиоксиданти запобігають пошкодження ДНК, клітинних мембран і необхідних для життя клітин молекул. Таким чином вони уповільнюють старіння, яке, на думку вчених, є наслідком накопичення пошкоджень всередині клітин, які називаються вільними радикалами.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фахівці відзначають, що приводом до їх повномасштабного дослідження стали дані, які були отримані в декількох проектах азіатських вчених.

Дослідниками в Сінгапурі було встановлено, що зростання когнітивних порушень корелює зі зниженням у крові эрготионеина - компонента грибів. Інше дослідження за участю понад 13 000 літніх жителів Японії показало: серед любителів грибних страв було зафіксовано менше випадків деменції.

Нагадаємо, дієтологи назвали денну норму харчових волокон. Харчовим волокнам відводиться важлива роль в роботі нашого організму.

Як повідомляв Знай. ua, пищевая залежність: може джанк-фуд викликати звикання. Картопляні чіпси, піца, морозиво і картопля фрі, входять у десятку найбільш "викликають звикання" продуктів.

Знай. ua писав, що після м'яса українці відмовляться і від овочів. За рік овочі в Україні подорожчали від 50 до 130%.