Зволоження шкіри допомагає знизити ризик розвитку цілого ряду хронічних захворювань: хвороб серця, діабету і навіть слабоумства.

Група дослідників з Каліфорнійського університету прийшла до такого висновку, вивчивши вплив шкіри на виникнення хронічних захворювань, пише The Medical News Today.

Справа в тому, що по мірі старіння рівень запалення в організмі неухильно зростає. Вчені називають це запальним явищем.

Зволоження

Цитокіни є важливою рушійною силою цього запалення. Вік також впливає на проникність шкіри, а значить виникають проблеми з утриманням води і виносом патогенів. Зниження вологості шкіри приводить до появи дрібних тріщин, які викликають виділення цитокінів у кровопостачання.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В молодості цитокіни допомагають лікувати тріщини на шкірі. Однак з віком це стає складніше, тому що організм постійно вивільняє цих запальних посланців; потрапивши в кров, вони можуть переміщатися по всьому тілу.

Каліфорнійські вчені поставили перед собою завдання виміряти вплив старіння на запалення і подивитися, чи зможуть вони зменшити ознаки запалення за допомогою зволожуючого засобу для шкіри.

У попередньому експериментальному дослідженні взяли участь 33 особи у віці 58-95 років.

Вчені вимірювали рівень цитокіну на початку дослідження, а потім протягом 30 днів двічі на день наносили зволожуючий крем по всьому тілу. Після закінчення періоду дослідження медики вивчили зміни в рівні цитокінів.

Зволоження

Зокрема, дослідники виміряли три цитокіна, які пов'язані з віковими запальними захворюваннями: інтерлейкін-1 бета, інтерлейкін-6 та фактор некрозу пухлини альфа.

Так на думку дослідників найнеобхідніші зволожуючі бальзами мають три види ліпідів: холестерин, вільні жирні кислоти і кераміди.

Як і очікувалося, застосування зволожуючого засобу протягом 30 днів знижує рівень всіх трьох цитокінів у крові.

Оскільки в цьому експерименті використовувалась особливо невелика вибірка, дослідникам доведеться проводити набагато більш великі випробування, перш ніж вони зможуть прийти до достовірних висновків.

Дивіться також: Зволожуючий крем: Ужлажняет чи ні

Нагадаємо, що потрібно знати про популярному крем від прищів і зморшок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один, ингредиент, який викликає алергію.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне захоплення зволожуючими кремами може нашкодити шкірі взимку.