Ягоди Годжі вважають суперфудом. Вони мають у своєму складі безліч поживних речовин, вітамінів, мінералів і антиоксидантів, які необхідні для життєдіяльності людини. Ці ягоди можуть запобігти передчасному старінню та навіть захистити від хвороб серця та раку.

Ягоди Годжі ростуть в екологічно чистих долинах Гімалаїв. Зараз велику частину ягід вирощують в провінціях Нінся, Ганьсу, Хебей — центральна частина Китаю. А також у внутрішній Монголії та в Східному Туркменістані.

Ягоди Годжі
Ягоди Годжі

Чим корисні ягоди Годжі?

Ягоди містять багато видів вітамінів, в тому числі речовин, які омолоджують і уповільнюють старіння людського організму. Головна користь Годжі - вітамін С, нікотинова кислота (вітамін РР), водорозчинні вітаміни, мікроелементи, поліфеноли та клітковину. Всі ці речовини неймовірно корисні для нашого організму. Наприклад, поліфеноли цілюще впливають на кишкову мікрофлору. Вони не дозволяють розвиватися патогенних мікроорганізмів. При регулярному вживанні ягід у людини покращується робота мозку, пам'ять.

Ягоди Годжі
Ягоди Годжі

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ягоди Годжі мають також протизапальну дію, тому є хорошою профілактикою онкології. Червоний колір годжі надає високе поєднання каротиноїдів і антоціанів — вони корисні для судин, особливо для маленьких капілярів. Ще в ягодах годжі багато біофлавоноїдів. Завдяки цим речовинам, вітамін С краще засвоюється організмом людини. Корисні ягоди й для серця, адже містять досить багато калію.

Як правильно вживати ягоди Годжі?

У їжу вживаються сушені ягоди, на смак вони кисло-солодкі. Ягоди годжі багаті клітковиною. Вони розбухають при розмочуванні та надовго дарують відчуття ситості. Тому Годжі рекомендують додавати в йогурт і вживати на сніданок — так ви отримаєте менше калорій, більше вітамінів і довше залишитеся ситими.

Ягоди Годжі
Ягоди Годжі

Добова доза для дорослої здорової людини - 1 столова ложка. Цього достатньо, щоб наситити організм необхідними корисними речовинами. Щоб зберегти цілющі властивості, не слід змішувати ягоди з цукром, сіллю, спеціями.

Нагадаємо, що ці продукти необхідні для мозку та у боротьбі зі стресами.

Як повідомляв портал Знай.uа, дієтологи порадили чудодійні напої для схуднення.

Також Знай.uа писав про те, що жінка пила один сік і воду, і от що з нею сталося: трагічні наслідки.