У Міністерстві охорони здоров'я назвали нормальну температуру тіла здорової дорослої людини — вона повинна становити 36,5 - 37 градусів за Цельсієм.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я у відповіді на запит видання УНН.

У МОЗ зазначили, що у людини температура тіла підтримується на постійному рівні - 36,5-37,0 градусів за Цельсієм. Ця сталість забезпечується двома процесами — теплоутворенням та тепловіддачею.

У нормі в спокійному стані в пахвовій ямці температура тіла становить +36,5…+36,9 градуса за Цельсієм. Водночас температура внутрішніх органів людини може бути вища. Наприклад, у печінці вона становить +38…+38,5 градусів за Цельсієм, в ділянці гомілковоступневого суглоба — приблизно +30 градусів за Цельсієм, а на пальцях ноги +24,5 градуси за Цельсієм. Оральна температура, яка є найбільш зручним типом вимірювання температури, становить +37,0 градусів за Цельсієм.

Зазначимо, що важливо також випивати норму води. Людині в середньому потрібно випивати 8-10 склянок води в день. Це залежить від ваги людини і її активності протягом дня. Однак існує оптимальний графік прийому води для того, щоб організм отримував від цього максимальну користь.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що вечірні фізичні тренування приносять організму людини набагато більше користі, аніж денні чи ранкові.

Як повідомляв "Знай.ua", Комаровський розповів про головну оману батьків: так ліниві дорослі заспокоюють свою совість. У новому випуску своєї рубрики в Instagram доктор Комаровський розповів про вживання ехінацеї для зміцнення імунітету.

Також "Знай.ua" писав, що шведські вчені прийшли до висновку, що частота серцевих скорочень у стані спокою, рівна 75 ударів на хвилину, подвоює ризик передчасної смерті серед чоловіків.