При дефіциті важливого мікроелемента в дитячому організмі можуть відбуватися дуже страшні процеси. Чим може обернутися для дитячого здоров'я веганство?

Які головні ознаки дефіциту кальцію у дитини? Коли варто турбуватися? На ці та інші важливі питання батькам дає відповідь відомий лікар-педіатр Євген Комаровський ну своїму профілі в Instagram.

Євген Комаровський - лікар-педіатр

Євген Комаровський відповів на питання, яке сьогодні є дуже актуальним. З поширенням моди на вегетаріанство та веганство, все більше батьків обмежують введення продуктів тваринного походження, зокрема молочки, у щоденне меню дітей.

Педіатр повідомив про ознаки, які свідчать про те, що дитина недоотримує кальцію.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

кальцій з продуктів рослинного походження

Педіатр, який раніше висловився про вегетеріанство для дітей, повідомив, що симптоми нестачі кальцію у малюків можуть бути різними, але всі наслідки дуже серйозні.

Отже, при дефіциті кальцію можуть з'явитися:

  • -порушення сну;
  • -примхливість;
  • -алергічні реакції;
  • -проблеми зі згортанням крові;
  • судоми;
  • -і найголовніше - різні аномалії, проблеми з кістковою системою.⠀

молочні продукти

"Якщо ви помітили у дитини подібні ознаки, це привід задуматися", - заявляє доктор Комаровський.

Нагадаємо, Євген Комаровський нагадав про головне правило зміцненя імунітету дітей. Як правильно потрібно загартовувати малюків та чого не треба боятися у цій важливій справі.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікар Комаровський підняв на обговорення важливу проблему, яка спостерігається практично в кожній родини. Перш, ніж почати зясовувати стосунки на очах у дитини, лікар просить батьків всерйоз задумати про наслідки та пожаліти психіку дітей.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський просить батьків забути про дитяче мило та відмовитися від традиційного способу купання малюків.