Вчені вже давно дійшли висновку, що поцілунки корисні для здоров'я. До того ж, це просто приносить задоволення й продукує виділення ендорфінів у мозку.

Однак у поцілунків є й негативні сторони.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

пара
пара

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

В першу чергу, варто пам'ятати, що через такий, здавалося б, романтичний момент може передаватися безліч небезпечних і навіть смертельних захворювань. Наприклад:

- хвороби ротової порожнини, такі як стоматит;

- ГРВІ (грип) і гострий тонзиліт (ангіна);

- якщо у вашого партнера є рани або запалення в роті або навколо нього – герпес або гепатит;

- венеричні захворювання: гонорея, хламідіоз або сифіліс.

Окрім того, поцілунок можна навіть підхопити виразку шлунку. А найпоширеніша хвороба поцілунків - мононуклеоз. Найчастіше бактерії цієї хвороби передаються саме через слину.

Крім перерахованих вище факторів, небезпечними є поцілую, якщо дівчина часто носить губну помаду. Вчені з США розповіли, що більшість компаній, що виробляють жіночу косметику, додають до складу губної помади свинець, який, при постійному "вживанні" дуже згубно позначається на організмі.

Нагадаємо, за крок від онкології: вчені визначили, як розпізнати наближення хвороби.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Супрун пояснила, звідки береться зайва вага: прочитайте це перед тим, як сісти на дієту.

Також Знай.uа писав про те, що вчені з'ясували, хто стане довгожителем: група крові відкрила головний секрет.