В Україні зафіксовано вже 669 випадків зараження коронавірусом станом на 31 березня. З'ясувалося, що хвороба має дивні симптоми, за якими не відразу вдається запідозрити наявність вірусу.

Директор Центру первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук розповіла, що крім відомих ознак – сухого кашлю, високої температури та ускладненого дихання – можуть проявлятися й інші симптоми.

За словами фахівця, першими симптомами, які з'являються ще до підвищення температури тіла, можуть бути:

- аносмія - зникає нюх;

- гіперестезія - дотик звичних предметів до тіла може викликати роздратування (цей симптом вивчається);

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

- почервоніння очей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, уберегтися від зараження під час пандемії допоможе тільки суворе дотримання карантинних заходів, рекомендацій медиків та дотримання правил гігієни.

Як повідомляв портал Знай.uа, 1 квітня в Україні вступає в дію другий етап медреформи, разом з яким запуститься Програма медичних гарантій. Міністерство охорони здоров'я вже затвердило 27 пакетів медичних послуг, які стануть дійсними вже з 1 квітня.

Також портал Знай.uа писав, що можна зробити, щоб допомогти перемогти пандемію – обіди для медиків та пошиття захисних костюмів.