Нещодавно Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» разом з експертною групою IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence представив академічний рейтинг закладів вищої освіти "Топ-200 Україна 2020". В ньому вперше 11-ту сходинку зайняв Ужгородський національний університет. За словами укладачів цього рейтингу, задля прозорості, відкритості та незалежності ранжування університетів застосовуються тільки дані прямих вимірів, що знаходяться на доступних веб-ресурсах незалежних національних і міжнародних організацій та установ. Оцінки чи дані університетів та органів управління не використовувались.

Перш за все, увагу було звернено на сучасні тенденції розвитку університетів. Експерти розраховували рейтинг за 10 показниками. 6 з них є міжнародними, а 4 – національними.

Отже, оцінка вираховувалась за такими показниками: міжнародна діяльність, академічна діяльність, привабливість університету для абітурієнтів, науково-видавнича діяльність, якість підготовки, навчально-наукова робота, оцінка науково-дослідницьких досягнень університетів шляхом порівняння їх інтернет-сайтів, цитованість наукових праць вчених університету, якість представлення та популярність закладу вищої освіти у Інтернет-просторі, винахідницька діяльність.

Раніше сайт Знай.ua писав, що харківські вузи увійшли в топ кращих світу.

Також сайт Знай.ua писав, що десятки харківських вузів потрапили в топ-200 найкращих в Украні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, українські університети потрапили в елітний рейтинг.