В Ужгороді невідомий чоловік забарикадувався в квартирі і погрожував мешканцям підірвати будинок. Детальніше про подію розповідає прес-служба Патрульной поліції в Закарпатській області і АТ "Закарпатгаз".

Повідомляється, що у вівторок, 7 липня, близько 12:00 один з мешканців будинку по вулиці Бабьяка забарикадувався в квартирі з допомогою домашніх меблів і погрожував підірвати будівлю. За попередньою інформацією, він самостійно пошкодив газову трубу, яка могла стати причиною катастрофи.

Перелякані жителі викликали на місце події працівників патрульної поліції, АТ "Закарпатгаз", представників Ужгородської міськради, рятувальників і медиків.

Ужгородські патрульні розблокували квартиру, в якій чоловік пошкодив газову трубу

"Проблемний сусід". Ужгородські патрульні розблокували квартиру, у якій чоловік пошкодив газову трубу Сьогодні, близько 12-ї години, екіпаж патрульних отримав виклик про запах газу, який доносився з квартири будинку на вулиці Баб’яка. За попередньою інформацією, мешканець однієї з квартир пошкодив газову трубу у власній оселі та заблокував вхідні двері меблями. Окрім патрульних, на місце події оперативно прибули бригади рятувальників, карета швидкої, аварійна газова служба та поліцейські Ужгородського міськвідділку. Інспектори прийняли рішення вибратись пожежною драбиною на балкон квартири. Спільно з працівником Ужгородського міськвідділку, інспектори увійшли до оселі та розблокували барикади з меблів перед вхідними дверима. Чоловіка, що перебував у квартирі, передали медикам психіатричного відділення обласної клінічної лікарні. Дякуємо колегам за професійні дії в екстреній ситуації! #ПорядокЦеТи #патрульнаполіція #ZakPatrolPolice #Ужгород

Geplaatst door Патрульна поліція Закарпатської області op Dinsdag 7 juli 2020

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Оскільки головний вхід в квартиру був заблокований, поліцейські за допомогою рятувальної драбини піднялися на балкон чоловіки і розблокували двері. Сам чоловік знаходився в одній з кімнат і просив правоохоронців від нього відійти "в ім'я Христа".

Поліцейські без різких рухів ввічливо вивели чоловіка з дому і передали в руки медиків психіатричної лікарні. В цей час газовики негайно усунули витік газу.

Імовірність вибуху

«Чоловік в Ужгороді погрожує підірвати будинок», - пронеслося сьогодні місцевими ЗМІ. Такі гучні заголовки наробили чимало галасу. Що ж сталося? Сьогодні на номер аварійно-диспетчерської служби 104 надійшло повідомлення, що по вулиці Баб’яка у житловому будинку існує імовірність вибуху. Таке припущення виникло через специфічну поведінку мешканця однієї з квартир. Прибувши на місце, з’ясувалося, що чоловік забарикадувався у квартирі. На місці інциденту були не тільки працівники Закарпатгазу, але й представники Ужгородської міськради, нацполіції, рятувальники та медики. Уже в квартирі виявилося, що чоловік, окрім іншого, самовільно відновив газопостачання, чим додатково наразив на небезпеку мешканців 140-квартирного будинку. Газовики негайно ліквідували порушення. Станом на сьогодні інцидент вичерпано. Але мешканці переймаються подальшими діями сусіда. Тому сьогодні члени ОСББ надіслали на адресу як різних інституцій, так і АТ «Закарпатгаз», колективне звернення. У ньому йдеться, що чоловік часто поводився таким чином, що спричиняв незручності мешканцям, а іноді і прямі загрози здоров’ю та навіть життю. За їхніми словами, сусіди неодноразово відчували запах газу. У зв’язку з цим АТ «Закарпатгаз» наголошує: • у випадку, коли відчутний запах газу, негайно телефонуйте на номер 104; • ніколи і за жодних обставин не втручайтеся у роботу газових приладів та систем газопостачання; Будь-які роботи повинні виконувати виключно професіонали. Бережіть себе та оточуючих!

Geplaatst door АТ «Закарпатгаз» op Dinsdag 7 juli 2020

Незважаючи на те, що події ліквідували, мешканці будинку все одно переживають з-за дій свого сусіда. Він неодноразово надсилав погрози на адресу сусідів, а з його квартири періодично доноситися запах газу. Співробітники "Закарпатгаз" попередили, що якщо вони знову відчують витік, то необхідно негайно звертатися на гарячу лінію "104".

Нагадаємо, що на Закарпатті п'яний чоловік пошкодив автомобіль швидкої допомоги вилами.

Як повідомляв портал Знай.иа у Мукачеві невідомі розстріляли аквапарк з гранатомета.

Також Знай.иа писав, що архітектора Закарпатської області засікли за порушенням карантину.