Служба безпеки України викрила чиновників, які допустили знищення лісу у Ясінянському і Мокрянському державних лісництвах на Закарпатті.

Про це пише пресслужба СБУ.

За попередньою інформацією, посадовці Ясінянського лісомисливського господарства, неналежно виконуючи свої посадові обов’язки, допустили проведення несанкціонованих рубок дерев цінних порід на території держпідприємства.

За попередніми оцінками експертів, протиправна діяльність зловмисників завдала шкоди природоохоронному фонду держави на суму близько 7 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

фото: СБУ
фото: СБУ

У межах кримінального провадження трьом посадовцям лісгоспу було повідомлено про підозру.

У Мокрянському лісництві представники держпідприємства також сприяли незаконним вирубкам деревини для її подальшого збуту. Оборудки завдали збитків державі на сумму 2,5 мільйона гривень.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

фото: СБУ
фото: СБУ

Викриття обох фактів проводилось спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львів, під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

фото: СБУ
фото: СБУ

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше З України продовжують тоннами вивозити ліс — трагедія на Прикарпатті не навчила

Як повідомляє портал «Знай.uа» На Прикарпатті начеплять кайданки на чорних лісорубів - втопили у воді 3 мільйони

Також «Знай.uа» писав, що Під Харковом накрили "чорних лісорубів" - вивозили ліс фурами під гімн України