Підприємницю з Закарпаття суд змусив платити штраф в сумі 417 тисяч гривень через порушення трудового законодавства. Таке рішення прийняв Закарпатський окружний адміністративний суд. Справа розглядалася за позовною заявою підприємниці з села Сильце Іршавського району. Відповідачем виступав Управління держпраці в Закарпатській області.

У листопаді 2019 року інспектори Управління провели інспекцію магазину АВС, в якому власниця не пустила їх у підсобне приміщення, пославшись, що там у неї житло. Інспектори стверджували в суді, що вона не пустила їх у підсобне приміщення, в якому ховалися дві неоформлені співробітниці. При цьому перевірка знімалася на відео і на ньому видно, як підприємниця не пускає інспекторів. В результаті було складено акт про те, що перевірку в даному приміщенні провести неможливо.

Після цього було прийнято рішення оштрафувати підприємницю на 417 300 гривень згідно з абзацом 7 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України.

У свій захист підприємниця заявила в позовній заяві, що інспектори намагалися потрапити не в адміністративну або службове приміщення, а в її житлове приміщення. Вона також заперечила наявності в цьому приміщенні співробітників магазину, які не були оформлені.

При цьому в ході розгляду справи судом не розглядалося питання використання підприємницею найманої праці. Суд сконцентрувався на правомірності залучення жінки до відповідальності у вигляді штрафу за недопущення перевіряючих в одне з приміщень магазину.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Суд у рішенні визнав правомірність дій інспекторів. Доводи позивачки не дозволили суду прийняти інше рішення, ніж накладення штрафу на неї.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що закарпатський прокурор втік до Венедиктової від переатестації.

Знай повідомляв, що на Закарпатті "чорні" лісоруби нарубали лісу на 10 мільйонів.

Нещодавно Знай передавав, що президент Угорщини поскаржився Зеленському на сміття з Закарпаття.