13-го липня колектив Ужгородського національного університету втратив цінного співробітника: пішла з життя викладачка, доцент кафедри української літератури Козак Марія Юріївна. Про цю трагедію повідомляє Мар'яна Вотьканич на своїй сторінці у Фейсбуці.

На жаль, Марія Юріївна невідомо де підхопила страшний вірус, який і забрав її життя. Повідомляється, що вона була кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри української літератури в Ужгородскому національному університеті. Народилася Марія Юріївна 30-го вересня 1966 року в смт. Майдані Міжгірського району Закарпатської області. Після школи Марія вступила в Хустський лісотехнікум, після якого закінчила філологічний факультет УжНУ. Викладачі про неї говорили як про допитливу, пристойну студентку, яка цікавилася досягненнями науки.

Козак Марія Юріївна, доцент кафедри української літератури УжНУ

Марія Юріївна також відома тим, що вона є автором важливих курсів з історії української літератури, якими потім користувалися багато студентів і не тільки. Також зробила величезний внесок в розвиток українського літературознавства. Колеги також поважали Марію Юріївну за її прагнення передати свої знання студентам.

"Усвідомлюємо, що не стало людини винятково чесної, порядної, вимогливої до себе та інших, готової пожертвувати собою заради рідних і близьких, тієї, яка все своє життя присвятила родині, друзям, учням, студентам, не шкодуючи себе, не рахуючи матеріальні чи інші витрати." - пише колектив кафедри української літератури і всього філологічного факультету УжНУ.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, на Прикарпатті китайський вірус забрав життя молодого священика - Бог не допоміг