По Карпатам знову був нанесений удар погодою: руйнівна стихія пройшлася по горах Івано-Франківської області. Про жахіття, які довелося пережити місцевим жителям повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці фотограф Павло Пивовар, який в той час як раз відпочивав у горах з друзями і став очевидцем страшних подій.

За словами чоловіка, спочатку в горах просто почалася гроза. Тоді він з компанією друзів як раз вирішили влаштувати невеликий похід з наметами по мальовничих місцях в горах. Друзі тільки розклали намети, щоб відпочити, як раптово почався сильний дощ.

Коли Павлу здалося що погода стала налагоджуватися, він вирішив піти погуляти зі своєю улюбленою камерою, так як знав що Карпати особливо красиві після грози. Однак він трохи не розрахував з погодою, і в той самий момент коли він йшов до чергового хребту, з ще більшою силою почалася злива.

Смерч в Карпатах у липні 2020 (Фото: facebook.com/Pavlo-Pyvovar-Landscape)

Діяти треба було негайно - і хлопець прийняв рішення сховатися від негоди в найближчій печери в скелях. Однак не дійшовши зовсім небагато до укриття Павло помітив що в декількох кілометрах від нього з'явився маленький смерч. “Він крутився легенько, ніби нікуди не поспішав”, - згадує Пивовар.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Все, що в той момент встиг зробити фотограф - це зняти кілька кадрів торнадо, і потім йому відразу довелося бігти до укриття, ближче до скель, так як з неба в добавок до всього на нього почав падати немаленький град.

Слід додати, що смерчі останнім часом стали досить звичним явищем для українців - всьому виною зміна клімату, запевняють фахівці.