На Закарпатті ситуація з кожним днем стає все серйозніше: там хворих на коронавірус стає все більше, незважаючи на всі зусилля влади зменшити жертви. На даний момент в регіоні вже відомо про чотири тисячі інфікованих. І ця страшна цифра не перестає рости. Про небезпечну обстановку в регіоні повідомляє видання zakarpattya.net.ua.

Свій коментар журналістам дав генеральний директор Центру легеневих хвороб Закарпатській області Василь Скрип. За його словами, показник смертності в області становить 3,4%. “Це реально 2-3 показник по Україні. І я вже не один раз казав, що якщо говорити за статистикою, 3,4% це ніби небагато, а якщо сказати що померло 120 чоловік - це 120 трагедій.” - заявляє Василь Скрип.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Також повідомляється що лікарні в регіоні заповнені майже на 90%, скоро медикам буде ніде приймати нових пацієнтів. Також медустановам катастрофічно не вистачає кисневих концентраторів, які насичують організм хворої людини киснем. Медпрацівники скаржаться, що лікарням доводиться закуповувати обладнання за власні гроші щоб мати можливість рятувати життя пацієнтів.

Ситуація з китайським вірусом в регіоні досить важка, тому цілком очевидно те, що чиновники не поспішають послаблювати карантинні обмеження. У даний момент на Закарпатті обмежено рух громадського транспорту - на н1м можна їздити тільки в будні дні. Крім цього, обмежені години роботи літніх терас в ресторанах - їм дозволили обслуговувати людей лише до 22 години.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зараз ведуться розмови про те, що із-за складної ситуації в області доведеться навіть посилювати обмеження, щоб уникнути подальших жертв.