Закарпаття знову може піти під воду: про це повідомляють синоптики. На регіон насувається шквальний вітер, зливи, і навіть можливо град. Погода в цьому році не шкодує регіон. Про такої несприятливої ситуації повідомляє Закарпатський обласний центр з гідрометеорології, а владі радять людям готувати свої оселі до можливих затоплень.

Так, за інформацією Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, ввечері та вночі 17 липня по більшій частині області і в місті Ужгород очікуються сильні грози, велика кількість опадів і місцями зливи. Однак найнебезпечніше в цій ситуації те, що річки, які щойно повернулися у свої русла після недавніх потопів в регіоні, можуть знову вийти з берегів, завдавши значної шкоди мешканцям області та територій, на яких проживають люди.

Повідомляється, що з-за такої суворої погоди в місцях проходження сильних злив і гроз буде відбуватися різкий підйом рівня води: на малих водотоках порядку 0,5-1 метр. Також за інформацією синоптиків будуть підтоплюватися знижені місця в наслідок формування значного місцевого та склонового стоку. Більше того, можливі зсуви перезволоженого грунту.

Влада просить людей бути акуратними, не захаращувати сміттям водостоки і сливи, і в разі виникнення надзвичайних ситуацій одразу телефонувати в службу порятунку.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще