На Закарпатті одне з сіл може опинитися в епіцентрі нової епідемії: там відповідні служби намагаються локалізувати вогнище спалаху страшної хвороби, на яку страждають як люди, так і їх домашні тварини, передає видання Depo.Закарпаття.

Так, за достовірною інформацією, отриманою журналістами, в одному з сіл Виноградівського району, а саме на території населеного пункту Фанчикове фахівцями випробувального центру Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби 13-го липня був встановлений діагноз “сказ” у однієї з собак, у яких досліджували паталогічна (біологічний) матеріал.

Відомо про це стало вчора, 16-го липня зі звіту головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області. Також повідомляється, що 14-го липня 2020 року було проведено засідання ДНПК при Виноградівської РДА, на якому чиновники обговорили та затвердили план заходів, необхідних для попередження розповсюдження та локалізації сказу на території села Фанчикове Виноградівського району Закарпатської області.

Влада просить людей бути обережніше, триматися подалі від підозрілих тварин і в разі укусу негайно звертатися по допомогу до фахівців у найближчу медустанову.