На 89-му році життя померла перша докторка медичних наук на Закарпатті Оксана Ганич. Вона була засновником та керівником єдиного в нашій країні Науково-дослідного інституту фітотерапії.

Про сумну звістку повідомили у пресслужбі Ужгородського Національного університету.

Ця легендарна жінка написала понад 350 наукових робіт, 15 монографій і видала понад 20 підручників.Оксана Ганич була великою патріоткою України, а її батько - Микола Мандзюк - був послом Сойму Карпатської України, а мати - Ганна Мандзюк - керувала соціальною спілкою Карпатської України.

Оксана Ганич була творчою людиною і понад 20 років була диригентом хорової капели студентів УжНУ, та медичного факультету, написала музику до численних народних пісень, коломийок. Нагороджена орденом Княгині Ольги (2000), відзнакою «За гуманізм» Союзу Чорнобиль України, медалями «За трудову доблесть» та «Ветеран праці» та численними грамотами.

Прощання з Оксаною Ганич відбудеться завтра,24 липня, у ритуальному будинку на Кальварії о 14:00. Церемонія відбудеться з дотриманням усіх карантинних вимог. Про це інформує Тарас Ганич на своїй сторінці у мережі “Фейсбук”.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові пішов з життя легендарний художник, його обожнював увесь світ - Галичина схилила голови

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Львові поховають легендарного композитора Мирослава Скорика - скрипка маестро змовкла навіки

Також «Знай.uа» писав, що Україна втратила видатну артистку: більше 200 ролей і 70 років на сцені