На Закарпатті річка заповнена сміттям. Про це розповіли в репортажі "DW Українською".

Повідомляється, що в річку Боржава на Закарпатті місцеві жителі скидають сміття. У річці знаходяться тонни пластикових пляшок, старе взуття та інше сміття, яке створює пробки у водоймі. В одному з таких заторів журналісти побачили навіть холодильник.

Читайте Знай в Google News!

Проблема зі сміттям в річці існує давно і на неї звертали увагу лідери деяких країн Європи. Справа в тому, що Боржава це притока річки Тіса, яка начина6ется в Карпатах і протікає в Румунію і Угорщину. Тому, щорічно під час повеней, Річка забирає за кордон велику кількість українського сміття.

Екоактивіст Віктор Бучинський вважає, що основна проблема криється в селах, у яких немає централізованого вивезення сміття.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Проблема знаходиться вище, Олшанський, Виноградоський район і відповідно, вся інша гірська місцевість" - сказав Віктор Бучинський.

сміття в річці, кадр з репортажу DW: Facebook

Після повені у 2020 році, президент Угорщини звернувся до лідерів України та Румунії з проханням вирішити питання забруднення річки. Він зазначив, що угорська техніка не в змозі справлятися з українським сміттям і назвав ситуацію із забрудненням річки критичною, що не підходить під європейські стандарти.

У зв'язку з цим, під тиском ЄС, президент України Володимир Зеленський звернув увагу на цю проблему і доручив органам місцевої влади її вирішити.

Голови місцевих сіл кажуть, що востаннє річку очищали в 2012 році і відтоді про проблему не згадували.

Пластикове сміття на експорт. Як Закарпаття забруднює Європу

Люди викидають у річку Боржава одяг, взуття і навіть... ХОЛОДИЛЬНИК 🤯 Ми знайшли там цілий сміттєвий затор. При цьому на Закарпатті стоїть новий сміттєпереробний завод. Але його... не відкрили. Репортаж: #мандруйУкраїною

Geplaatst door DW українською op Donderdag 27 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Києві використані батарейки перетворять на гроші

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ужгород сидить на "фекальній бомбі"

Також, "Знай.uа" писав, що у Дніпрі нахабні алкоголіки перетворили дитячий майданчик на смітник