Перетворити Невицький замок на справжню туристичну Мекку Закарпаття цілком можливо! Над цим вже почала працювати команда чиновників, дослідників та науковців.

Невицький замок, скріншот

Після числених судових тяганин та втраченрго часу, Невицький замок дочекався реконструкції. На час робіт доступ туристів обмежили з міркування безпеки, однак приїзжих та місцевих мешканців це не зупиняє.

Історія з однієї із старійших споруд Закарпаття почалася з 12 століття. Після руйнування замок не перебудовували. Консерваційні роботи проводились лише в 60-70 роках.

Та вже цього місяця тут розпочнуться перші роботи. Наразі пам’ятка перебуває в аварійному стані, тож передусім йдеться не лише про відновлення, а й про довговічність реставрації та збереження автентичності.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Невицький замок – одна із найстаріших споруд Закарпаття, що має міжнародне значення. Будівля унікальна в усій Україні за своєю еліптичною конструкцією та нагадує ірландські замки. Навколишня природа Закарпаття посилює ефект від побаченої фортеці. Тут сплелися краса природи та холодна неприступна кам'яниця. Не зважаючи на те, що більша частина споруди зруйнована, до неї тягнуться кожного року тисячі туристів з усієї Європи.

Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу “Перший кабельний“.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У Тернополі старенька церквушка повстала "з попелу" - Богу сподобається

Також портал «Знай.uа» писав, що Міст Патона в Києві тріщить по швах, у Кличка ввiмкнули режим черепахи: "Залишилося два роки"

Також портал «Знай.uа» писав, що Киян пустять в Маріїнський палац після масштабної реконструкції, ціна сподобається всім