У мережі розповіли, як загинув український герой. Цю трагічну історію опуболікували на сайті волонтерського фонду"Повернись живим".

Повідомляється, що капітан 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної пригади Сухопутних військ ЗСУ Микола Жук загинув притиснувши до грудей лист від своєї доньки.

Читайте Знай в Google News!

Дружина загиблого Олена і його дочка Настя бережуть цей лист, який до кінця життя служило Йому оберегом.

Цей лист був написаний на подвійному аркуші шкільного зошита і він був найціннішим предметом для Миколи. Він постійно носив його з собою в нагрудній кишені і ніколи з ним не розлучався.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У заголовку листа можна побачити одне єдине слово: "Татові". Після цього йде текст, який написала дитина, а на іншій стороні красується герб України зі слово: "Воля".

"Час іде, тебе немає. Чекаю день, коли ти повернешся і скажеш: "Я повернувся, я живий"... Молюся Богу, щоб повернувся живий, здоровий і без подряпини. Чекаю тієї миті, коли ти повернешся і ми тебе зустрінемо рідним теплом. Тортиком з вафель і згущеного молока. Нехай це не буде масштабно з вигуками: "Герої!”. Ти завжди був, є і будеш нашим героєм. Нехай цей лист ти будеш читати не під обстрілами. Нехай цей лист не написано поетично. Нехай цей лист має купу помилок. Але він від душі і від мене. Замість того, щоб слухати, що говорить учитель, ось пишу тобі листа... Хочу ще писати, щоб ти повернувся додому, я розумію – репутація твоя повинна бути висока. Ти у мене молодець, ти добре несеш службу. А ось Лера каже: "У мене тато не поїхав в АТО". А я кажу: "Ну і молодець твій тато". Або, кажуть, військові самі винні, думали, що будуть сидіти на д*пі, або військові перші повинні йти туди! А Конституція пише, що всі рівні щодо захисту цілісності України. Зробила я тобі браслет, нехай листи і цей браслет, в який я вклала душу, коли плела, то буде тобі оберіг! Повертайся живий!"- написала Насят Жук у листі до батька.

Микола Жук дуже любив свою доньку і завжди тримав лист біля серця. Плями крові, які застигли на папері, є тому доказом.

лист від дочки Миколи Жука, фото: Фонд Венрнись живим

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Франківщині попрощалися із загиблим героєм, Поминальна молитва та шлях до рідного села

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Донбасі героїчно загинув боєць з Дніпропетровщини

Також, "Знай.uа" писав, що на Донбасі загинув легендарний патріот і гроза бойовиків Путіна