На Закарпатті патрульні оштрафували водія авто з 3D номерним знаком.

Екіпаж патрульних помітив сьогодні таке авто на трасі Київ-Чоп, неподалік Мукачева. На водія склали постанову за ч.6 ст.121 КУпАП. Штраф за таке порушення становить 170 гривень.

У разі вчинення такого ж правопорушення вдруге протягом року штраф буде більшим — 255 гривень або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Патрульні нагадують, що номерні знаки на транспортному засобі мають відповідати встановленим вимогам ДСТУ.

Згідно з пунктом 4.3 ДСТУ 3650:2019 "Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови" чітко говорить про те, що ДНЗ виготовляються шляхом штампування зі стрічки з алюмінію або з листової сталі.

Натомість спосіб виготовлення 3D номерних знаків передбачає нанесення акрилових символів на зовнішню сторону алюмінієвого знаку. Висновок: 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам ДСТУ 3650:2019.

Нагадаємо, як зареєструвати домашню тварину в Україні: штрафи, податки та інші нововведення.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, власників тварин чекають чималі штрафи, якщо ті не прибирають за ними: скільки доведеться заплатити.

Також портал Знай.uа писав, що Законопроект про збільшення відповідальності за недотримання екологічного законодавства – популістський і готувався під вибори, - еколог.