Державна прикордонна служба України неодноразово закликала громадян іноземних країн, які планували потрапити в нашу країну з метою паломництва, не намагатися порушувати законодавство України і дотримуватися правил перетину державного кордону. Наголошувалося і про відповідальність за такі дії, в тому числі кримінальну. Однак, не всі іноземці дослухаються до попереджень, через що нестимуть покарання, серед яких і заборона в’їзду в нашу країну.

Групу таких порушників виявили і затримали на Закарпатті. Сьогодні вночі оперативники Мукачівського прикордонного загону вчасно викрили спробу незаконного перетину кордону і, організувавши взаємодію з Нацполіцією, невдовзі зупинили транспортний засіб «Мерседес». Ним двоє громадян України перевозили від держрубежу 7 паломників-хасидів. Документи, які б посвідчували особу, були лише у 2 осіб. Попередньо встановлено, що затримані є громадянами США та Ізраїлю. Всі вони незаконно потрапили в Україну з Угорщини.

фото zahidnuy.kordon

фото zahidnuy.kordon

Наразі правопорушники знаходяться в підрозділі поліції, де проводяться подальші перевірочні заходи. За даним фактом прикордонники вже направили повідомлення для внесення в ЄРДР за ст. 332 ККУ за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, покаранням за яке передбачене позбавлення волі на строк до дев’яти років. Про затримання також поінформовано суміжну сторону.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що хасиди-паломники ринули в обхід закритого пункту в бік Житомирської та Рівненської області, відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Закарпатті банда малоліток забила чоловіків прутами, вижили не всі.

Також портал Знай.uа писав, що під Києвом 13 китайців-нелегалів тримали у рабстві – бруд, голод, робота до смерті.