На відновлення історичного центру Ужгорода виділять понад 32 мільйони гривень. Відповідну програму (з подальшим погодженням на сесії міської ради) затвердили сьогодні на засіданні міськвиконкому Ужгорода, – інформує власкор Сайту міста Ужгород. Розрахована вона на 3 роки – з 2021 по 2023.

«Приватизація житла та занепад комунальної сфери внесли дисбаланс в утримання житлової забудови, погіршивши стан дахів, фасадів, інженерних мереж, мощення та внутрішньоквартальних просторів», – йдеться у документі.

Основні завдання:

  • провести роботи з визначення технічного стану будівель, споруд та об’єктів благоустрою;
  • усунути негативні фактори, що спричиняють руйнування будівель, забезпечити умови безпечного проживання населення та функціонування підприємств, установ і організацій;
  • зберегти унікальне історико-архітектурне середовище одночасно із створенням сучасної міської інфраструктури;
  • активізувати розвиток туризму, в тому числі міжнародного, як одного з основних джерел залучення інвестицій в економіку міста і регіону.

Усього на програму планують виділити більше 32-х мільйонів гривень, більша частина яких – у перші два роки дії програми. Повністю з документом можна ознайомитися тут.

Раніше портал Знай.uа писав Андрій Пальчевський: Необхідно стежити, щоб бюджет розподілявся для людей правильно.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що Кличко змусить киян тулитися в хрущівках ще 40 років.

Також портал Знай.uа писав, що у Кличка взялися за міст Патона, Шулявка перед очима: "Може впасти"