Під час візиту до Закарпатської області глава держави відвідав пункт пропуску "Ужгород-Вишнє Німецьке", повідомляється на сайті Офісу президента.

Повертаючись в Україну зі Словаччини, де Глава держави перебував з офіційним візитом, через пункт пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», Володимир Зеленський зауважив багатокілометрові черги фур і висловив обурення такою ситуацією на кордоні.

Президент України назвав таку ситуацію неприпустимою, адже водії змушені простоювати на кордоні кілька діб.

«Я не розумію, чому такі питання не можуть вирішити? У нас люди стоять на кордоні шість діб», – сказав він.

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко доповів Володимиру Зеленському, що черги виникли через те, що на пункті пропуску з боку Словаччини зламався сканер, і тепер пропускна спроможність пункту впала до п'яти вантажівок на годину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Вони забирають лише п’ять вантажних транспортних засобів на годину, це на добу – 120 транспортних засобів», – повідомив голова ДПСУ.

Сергій Дейнеко зазначив, що Держприкордонслужба вже залучила МЗС до розв'язання питання скупчення автотранспорту на кордоні.

Володимир Зеленський поставив завдання уряду та профільним відомствам вирішити питання автомобільних черг на всіх українських пунктах пропуску, де вони спостерігаються.

«Можна отримати інформацію від послів з усіх сусідніх країн, де у нас є черги, де проблеми, щоб вирішити це питання», – зазначив Глава держави.

Президент також звернув увагу, що питання реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» піднімається не вперше і наголосив, що цей пункт пропуску необхідно включити до програми «Велике будівництво» й нарешті добудувати.

Нагадаємо, що Зеленський їде на Закарпаття з масштабною ревізією, що "під прицілом" президента.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський передрік Білорусі долю України і другий Майдан: "Цієї влади не буде"

Також портал Знай.uа писав, Зеленський назвав причини поширення Covid-19 в Україні: "Люди втомилися”