За підписом президента України Володимира Зеленського в країні запроваджено нове свято - День виноградаря і винороба. Про це розповіли на сайті голови держави.

Як зазначається, указом президента № 403/2020 встановлено в Україні професійне свято всіх виноградарів і виноробів, яке відтепер відзначатимуть кожного року в другу неділю листопада.

Сам Зеленський повідомив приємну новину закарпатцям під час робочої поїздки до регіону, презентуючи Стратегію розвитку Закарпатської області на наступні сім років.

За словами президента, у регіону багатий потенціал у сфері виробництва органічної продукції. Зокрема, це стосується виноградарства та виноробства.

«Це важлива складова для сільського господарства, важлива для інфраструктури й робочих місць у сільській місцевості. Сьогодні я підписав указ, що встановлює в Україні офіційне свято — День виноградаря і винороба. Я знаю, що це було важливо для людей, які працюють у цій галузі. Це символічний крок, який підкреслює повагу до цієї професії», — наголосив у своїй промові очільник держави.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, що Зеленський пообіцяв "шматочок Австрії" в Карпатах, коли готувати лижі

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо відомо про те, що мер міста Дніпро Борис Філатов висловився стосовно влади, що прийшла.

Також, "Знай.uа" писав, що на Тернопільщину збирається приїхати президент Володимир Зеленський.