На кордоні з Угорщиною на Закарпатті прикордонники затримали псевдодипломата, який намагався провезти на територію України 183 500 контрабандних пачок сигарет. Про подробиці події розповідає прес-служба Держприкордонслужби України.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що в ніч з 25 на 26 вересня в Закарпатській області на пропускному пункті "Тиса" прикордонники зупинили мікроавтобус Mercedes з дипломатичними номерами. Водій автомобіля надав правоохоронцям дипломатичний паспорт та документи, які дозволяють йому перетнути кордон без проходження огляду.

Однак, службова собака відчула в машині щось недобре і прикордонникам довелося розкрити багажне відділення. Як виявилося, мікроавтобус був доверху заповнений блоками сигарет, на яких не було акцизної марки. Загалом прикордонники нарахували 183 500 пачок контрабандної продукції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як з'ясувалося пізніше, дипломатичний паспорт і номери на автомобіль виявилися підробленими. Сам же громадянин відмовився пояснювати правоохоронцям Походження сигарет і свої наміри.

Вся контрабандна продукція і автомобіль були вилучені. По факту події до Державної фіскальної служби було направлено повідомлення про виявлене правопорушення, передбачене ст.204 ККУ (Незаконне виробництво, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Крім цього, в діях водії вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.358 ККУ (підробка документів, печаток, штампів і бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів).

Співробітники ДПС не виключають факту, що до правопорушення причетні співробітники митного поста.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що президент поставив завдання вирішити питання автомобільних черг на всіх українських пунктах пропуску.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Закарпатті прикордонники затримали українця із захмарною сумою-півміліона у валізі.

Також Знай.иа писав, що Угорщина передала лікарням Закарпаття 50 апаратів ШВЛ та медичне обладнання, вартістю понад три мільйони євро.