На Закарпатті відновлюють єдину в Україні чайну плантацію.

Всередині минулого століття, за часів Радянського Союзу, в Мукачеві, що на Закарпатті, активно експериментували в аграрному секторі. Саме тоді неподалік гори Ловачки з’явилася чайна плантація. Про це повідомляє uzhgorod.net.

Науковці вже багато років намагаються розробити методи вирощування північних рослин на півдні, і навпаки, південних – на півночі. Так, на Закарпатті діє єдина в Україні чайна плантація. Її створили ще у минулому сторіччі за допомогою фахівців з Інституту чаю.

Наприкінці 40-х саме з такою метою на Закарпаття приїхали науковці на чолі з грузинським академіком Чхаїдзе. Тут вирощують кілька сортів чаю.

Незважаючи на те, що плантація вважалася закинутою, тут досі ростуть кущі смачного чаю. Кілька років назад чайну плантацію розчистили, місцеві ентузіазти зайнялися відновленням. Аби плантація не зникла, за нею потрібен догляд, територію потрібно розчищувати та проводити рекультивацію.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що "Слуга народу" вирішує боргові проблеми енергоринку без підняття тарифів на струм – Буймістер. Фракція «Слуга народу» хоче вирішити проблему заборгованостей на ринку електроенергії України шляхом випуску ОВДП, що дозволить запобігти підвищенню тарифів на струм для населення та промисловості.

Також раніше портал Знай.uа писав, що у Вірменії вводять воєнний стан, Міноборони повідомило про десятки загиблих.

Також портал Знай.uа писав, що у Київські гуртожитки пробрався коронавірус.