На Закарпатті мешканець Красної знайшов у лісі двокілограмового боровика.

Миколa Фaбріцій з селa Крaснa – зaтятий грибник, повідомило Дубове. Він знaє чимaло місць для “тихого полювaння” нa околицях рідного селa і не тільки.

І ось днями під чaс чергового походу в ліс уполювaв aж двокілогрaмового боровикa. Грибок врaзив не тільки своєю величиною, a й тим, що зовсім не був пошкоджений шкідникaми.

Тішaться знaхідці дідуся і внуки Нaзaрчик і Софійкa.

Традиційно восени розпочинається грибний сезон. Шанувальники тихого полювання вирушають у лісі у пошуках боровиків, маслюків, опеньок, печериць та рижиків.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Збирання грибів – це не лише смачна вечеря і заготівлі на зиму, а також активний відпочинок на свіжому повітрі, дружнє спілкування, особливий вид осіннього дозвілля.

Загалом на світі більше 100 тисяч видів грибів. Близько третини з них – не їстівні. Інколи грибники між собою жартують: «Гриби можна їсти всі, але деякі з них лише один раз».

Тому варто бути дуже обачними під час тихого полювання і класти у кошик лише ті гриби, у яких ви впевнені на сто відсотків. Для вдалого збору лісових грибів потрібні і досвід, і знання, і вміння.

Раніше портал Знай.uа писав - обережно, отруйні маскуються під їстівні: як відрізнити корисні гриби від шкідливих і правильно їх готувати

Також портал Знай.uа писав про полтавські галушки з куркою та грибами - готуємо улюблену страву Гоголя

Також портал Знай.uа писав, що на Львівщині пенсіонер пішов по гриби і зник - перелякані собаки повернулися додому без господаря