Папір з опалого листя, який винайшов закарпатець, запустили у промислове виробництво. Про це закарпатський винахідник Валентин Фречка повідомив в соцмережі Facebook.

Ще будучи школярем він придумав технологію виготовлення паперу з опалого листя. У 2018 році досягнення школяра відзначили золотою медаллю на «Олімпіаді геніїв» у Сполучених Штатах Америки.

Mолодий науковець розповів, що розвиваючи проєкт RE-leaf PAPER в Україні, він зіштовхнувся із низкою проблем, зокрема із відсутністю виробничих потужностей, які б дали змогу переробити опале листя на волокно у промислових масштабах.

Зараз Житомирський картонний комбінат розпочав промислове виробництво першого в світі паперу з опалого листя за технологією Валентина Фречки.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Ми це зробили, і нашою вершиною, на складному шляху, стало виробництво першого промислового тоннажу паперу на основі опалого листя, який нарешті володіє необхідними механічними характеристиками і відповідає поставленим вимогам. Такий великий проєкт - це результат кропіткої праці групи людей по всій Україна та за її межами, це результат годинних перемовин, тестів, експериментів, невдач", — зазначає Валентин Фречка.

Винахідник обіцяє незабаром оприлюднити більше нової інформації про конвертинг у паперові пакети та можливість придбання продукції.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Закарпатті почнуть видобувати золото, в українців засвербіли руки: "Друга Аляска"

Також портал Знай.uа писав, що інвестори в зелену енергетику страждають через створену владою проблему боргів.

Також портал Знай.uа писав, що закарпатець зайнявся улюбленою справою, вистачить напоїти пів України: "4000 літрів на рік"