Закарпатець зібрав одну з найбільших в країні колекцій мопедів і мотоциклів. Приватний «музей» до недавнього часу залишався невідомим для більшості – туди випадково забрідали лише рідкісні туристи.

Український блогер OlegAC першим зняв відео про колекціонера і реставратора Аттілу з Берегово та його персональний «музеї». Розповідають Новини Закарпаття.

А почалося все чотири роки тому з відреставрованої «Риги-1» – першого в СРСР двохшвидкісного мопеда, запущеного в масове виробництво. До 2020 року колекція розрослася до декількох десятків мотоциклів, мопедів і мотоколясок, які Аттіла відновлював сам, без сторонньої допомоги.

Колекціонер розповідає, що знаходив цікаві екземпляри в інтернеті в різному стані. При наявності необхідних деталей на реставрацію одного мопеда або мотоцикла у нього йде в середньому один тиждень.

Серед експонатів – кілька JAWA, в тому числі версія, підготовлена ​​для гонок на льоду, «Москва», KTM 1972 року, що ранній К-125 з оригінальним спідометром, М1М ​​з сімейства «Мінськ», радянський моторолер «Вятка», а також «Верховина»,«Карпати»та інші.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що в Україні вперше показали світу знайдене скіфське золото: унікальні артефакти збереглись майже ідеально.

Також портал Знай.uа писав, що тернополянин створив унікальну бандуру без жодного шматка дерева, світ зойкнув: "Як скрипка Страдіварі"

Також портал Знай.uа писав, що на Буковині знайшли житло мамонтів - українці наминали тут сало ще 150 тисяч років тому.